Блог

20 Mar

Първият в света пелетен кондензационен котел

by DSG Team 3 comments 1656 views

През 1997 г. пазарът на котли беше революционизиран от първия напълно автоматизиран пелетен котел Pellematic, производство на австрийската фирма ÖkoFen. Стремежът на производителя да предлага иновативни решения води до създаването на първия в света кондензационенен пелетен котел Pellematic Condes, който задава нови хоризонти в развитието на бранша.  Pellematic Condens обединява 20-годишен опит в разработването и производството на пелетни котли, използващи най-съвременна технология.

Благодарение на напълно новата концепция за пелетен котел, Pellematic Condens е първият в света пелетен кондензационен котел, който може да бъде интегриран в почти всяка отоплителна система, без необходимост от използването на буферен съд.  Компактният дизайн, размери наподобяващи тези на хладилник и интелигентно разположени връзки правят възможно неговото свързване в помещения с ограничени размери.

– По-добро изгаряне:

Уникалната технология разработена от ÖkoFen дава възможност за високоефектнивно изгаряне с ниски емисии благодарение на три основни компонента, а именно: многосегментна горивна плоча, датчик за горивния процес и поддържане на вакуум в горивна камера.

 

– Кондензна технология:

Революционната кондензна технология, която е основата на Pellematic Condes използва по-малко пелети, което в крайна сметка води до 15% икономия от разходите за отопление.

 

– Рекордна ефективност:

Още по-висок коефициент на полезно действие, благодарение на технология от ново поколение. Дори в нормален отоплителен режим Pellematic Condens постига върхова ефективност от 98,7%.

 

– Изключително компактен:

С размери от 72 х 73 см Pellematic Condens е един от най-компактните котли за отопление с пелети на пазара. Предвид съчетанието за  интелигентното подреждане на всички връзки, той е подходящ за монтаж в почти всяко помещение.

 

– Плаваща работна температура:

Произведените от висококачествена  неръждаема стомана горивна камера и топлообменник, дават възможност на Pellematic Condens да редуцира своята работна температура до минималните 28°C, което в последствие води до по-ефективна и икономична работа в сравнение със стандартните пелетни котли.

– Кондензиращ + стандартен

Технологията на Pellematic Condens позволява да бъде свързан към всякакъв тип отоплителна система. Котелът има възможност да работи дори с високотемпературни отоплителни системи с лекота.

Лесен достъп за техническа
поддръжка и почистване

Въвеждане на пелетите
Вакуумна засмукваща система

Датчик за пламъка

Напълно автоматично почистване на топлообменника
(механично и с вода)

Горивна камера от неръждаема стомана
(за бързо достигане на оптимална температура на горене, по-малки загуби при престой)

  Лесно и интуитивно обслужване
С Pelletronic Touch

Междинен контейнер
50 л / 32 кг

Измерване на подналягане в горивната камера

Изпитана защита срещу обратно горене

Топлообменник от неръждаема стомана

Жарова тръба от пожароустойчив бетон

Запалване с електрически нагряващ елемент
(мощност само 250 W)

Мултисегментна горивна плоча

Удобен контейнер за пепел
13,9 л / 75 кг
с уплътняване

Автоматично отстраняване на пепелта

 

Котелът Pellematic Condens ще бъде презентиран по време на изложението „Енергийна ефективност и възобновяема енергия”, което ще се проведе в Интер Експо Център София в периода 27-29 март 2018г. Наред с него, на щанда на ÖkoFen могат да бъдат видяни и Pellematic Maxi, подходящ за каскади с обща мощност до 256 kW, а така също и достъпния Easypell

За повече информация може да се свържете с нас от тук Контакти